Projecten

Nostalgische trapleuning

Na de renovatie van een pand in Den Haag, werd mij gevraagd een bijpassende trapleuning te maken.

Bekijk dit project

De Merwede 7

Zandzuiger uit 1926

Bekijk dit project

Veilige trapleuning

Dit gedeelte van de trapleuning ontbrak. Daardoor was de trap onveilig. De leuning is, inclusief  bocht, bijpassend bij de resterende leuning, handmatig bijgemaakt.

Bekijk dit project

TV meubel gemaakt van oud steigerhout

Dit op maat gemaakt tv-meubel is gemaakt van gebruikt steigerhout. Je ziet, dat van gebruikt steigerhout ook mooi afgewerkte binnenshuis meubels gemaakt kunnen worden.

Bekijk dit project

Trap met leuning

Zoals te zien is deze moderne eikenhouten trap zo gemaakt, dat hij toch een nostalgische uitstraling heeft. Dit komt mede door het gebruik van de klassieke spijlen.

Bekijk dit project

Terrasdeuren voor de kroeg

Het  dorps/eetcafé had één buitendeur met raam. Deze zijn vervangen door 2 openslaande deuren, zodat er op zomerse dagen een gezellige eenheid ontstaat met het terras.

Bekijk dit project

Steigerhouten slaapkamerkast

Steigerhout voor een hang- legkast kan prima, als dit mooi afgewerkt wordt. Het gebruikte materiaal kan voor heel veel doeleinden gebruikt worden. Zowel met een rustieke als verfijnde uitstraling.

Bekijk dit project

Shakerkast

De Shaker stijl is ontleent aan de geloofsgemeenschap van de Shakers. Dit is een zeer eenvoudige stijl, maar erg degelijk. Het heeft ouderwetse houtverbindingen. Deze kast is in opdracht gemaakt voor een verkoopadres van deze stijl meubelen.

Daar echte vakmanschap schaars is, worden deze meubelen maar beperkt verkocht. Ze kunnen, met bijvoorbeeld een wit verfje, erg mooi staan in een modern interieur.

Bekijk dit project

Schouw

Voor een landhuis in Buren, is deze schouw vervaardigd uit oude onderdelen. Met name is er een herenbank uit een kerk in verwerkt.

Bekijk dit project

Raam- en deurkozijnen

Van deze boerderij zijn de ramen en kozijnen vernieuwd in de oude stijl. De deuren zelf zijn gerestaureerd en de deurkozijnen vernieuwd. De profiellijsten rondom de kozijnen zijn gekopieerd van de originelen lijsten.

Bekijk dit project

Plaatsing nieuwe trap

Omdat de oude trap veel te steil was en erg gevaarlijk voor een jong gezinnetje, is hij vervangen door een trap, die aan alle veiligheidseisen voldoet. Hij is vervaardigd uit Amerikaans esdoornhout en heeft een uitstraling die past bij de woning.

Bekijk dit project

Oude trap

Deze oude kerktrap is vakkundig in oude glorie hersteld en kan weer vele jaren mee.

Bekijk dit project

Keukenkast uitrij gedeelte

Een op maat gemaakte keukenkast met het onderste deel op wieltjes, dat te gebruiken is voor b.v. lege flessen,oud papier en/of plasticafval.

Bekijk dit project

Keuken

In dit nieuwe huis is een keuken met een rustieke uitstraling geplaatst.

Bekijk dit project

Kerkdeuren

Om deze oude kerkdeuren te kunnen restaureren zijn ze verwijderd uit de kerk. In de werkplaats zijn de rotte stukken vervangen. Ook zijn ze voorzien van nieuwe sloten. De oude scharnieren konden in dit geval hergebruikt worden.

Bekijk dit project

Kerkorgel

Dit kerkorgel staat in Esch (NBr). Het is in zijn geheel gerestaureerd. De kast is in de werkplaats opgesteld geweest en volledig in oude eer hersteld. Vervolgens is het orgel teruggeplaatst in de kerk.

Bekijk dit project

Kerk balustrade

In deze kerk moest een grotere balustrade komen i.v.m. het plaatsen van een nieuw pijporgel. De balken zijn vernieuwd en verlengd.

Bekijk dit project

Keukenkast

De ingang van de kelder is mooi weggewerkt in deze keukenkast. De deur bestaat tegelijkertijd uit handige opbergvakken. Ook is er een  grote apothekerskast in verwerkt. Boven de kast bevindt zich een vitrine.  Daarnaast is er ook een bijpassende hoekkast aangesloten.

Dit alles is vervaardigd van massief grenen en in de bijenwas gezet.

Bekijk dit project

Kasten rond de openhaard

In deze kamer zij kasten gemaakt rond de open haard. Links een boekenkast en rechts het bovenste gedeelte een boekenkast met daaronder de haardhoutbak. Daarnaast een secretaire.

Bekijk dit project

Bijpassend bureau

Dit bureau is bij een bestaande kast bijgemaakt. Ook de kast is aangepast.

Bekijk dit project

Nieuwe buitenluiken

Dit gedeelte van deze boerderij had oorspronkelijk geen luiken. Dit was de koeienstal. Het is tegenwoordig als woonhuis in gebruik. De luiken zijn zomers tegen de zon en ’s winters tegen de kou. Ze zijn bijgemaakt in de stijl van de luiken van het voorhuis. De luiken zijn gemaakt van meranti.

Bekijk dit project

Bijkeuken

Voor het maken van deze bijkeuken is gebruikt steigerhout gebruikt. Zoals te zien is, hoeft steigerhout niet alleen voor tuinmeubels gebruikt te worden.

Bekijk dit project

Anne B

Eurocarrier 3212

Bekijk dit project