Restauratie werkzaamheden

Veilige trapleuning

Dit gedeelte van de trapleuning ontbrak. Daardoor was de trap onveilig. De leuning is, inclusief  bocht, bijpassend bij de resterende leuning, handmatig bijgemaakt.

Bekijk dit project

Schouw

Voor een landhuis in Buren, is deze schouw vervaardigd uit oude onderdelen. Met name is er een herenbank uit een kerk in verwerkt.

Bekijk dit project

Raam- en deurkozijnen

Van deze boerderij zijn de ramen en kozijnen vernieuwd in de oude stijl. De deuren zelf zijn gerestaureerd en de deurkozijnen vernieuwd. De profiellijsten rondom de kozijnen zijn gekopieerd van de originelen lijsten.

Bekijk dit project

Oude trap

Deze oude kerktrap is vakkundig in oude glorie hersteld en kan weer vele jaren mee.

Bekijk dit project

Kerkdeuren

Om deze oude kerkdeuren te kunnen restaureren zijn ze verwijderd uit de kerk. In de werkplaats zijn de rotte stukken vervangen. Ook zijn ze voorzien van nieuwe sloten. De oude scharnieren konden in dit geval hergebruikt worden.

Bekijk dit project

Kerk balustrade

In deze kerk moest een grotere balustrade komen i.v.m. het plaatsen van een nieuw pijporgel. De balken zijn vernieuwd en verlengd.

Bekijk dit project

Kerkorgel

Dit kerkorgel staat in Esch (NBr). Het is in zijn geheel gerestaureerd. De kast is in de werkplaats opgesteld geweest en volledig in oude eer hersteld. Vervolgens is het orgel teruggeplaatst in de kerk.

Bekijk dit project